Brunello Cucinelli

Brunello Cucinelli is een Italiaans modemerk dat volledig de focus legt op luxe. Het merk staat bekend omwille van het veelvuldig gebruik van kasjmir, zijde en wol. Om het merk in een paar woorden te beschrijven: high-end, kwalitatief en gedurfd.

Hoe het allemaal begon

Brunello Cucinelli is een Italiaanse designer die in 1978 in het prachtige Ellera di Corciano nabij Perugia alles op alles zet en zijn eigen bedrijf opstart. Cucinelli was op dat moment reeds een jaar aan het experimenteren met kasjmir truien in allerhande felle kleuren. In 1978 besloot hij met ruwweg 500 euro in zijn broekzakken het te proberen in de Italiaanse modescene. Een gedurfde zet die al snel beloond werd. De designs van Brunello Cucinelli vielen al gauw op door hun gedurfde stijl en felle kleuren. De gok dat kasjmir de toekomst van luxe-kleding was bleek een juiste te zijn.

brunello voor mannenDe bedrijfsfilosofie

Brunello Cucinelli is een sociaal bewogen ondernemer die vaak beschreven wordt als deels designer, deels filosoof. In zijn jeugd zag hij zijn vader vaak ongelukkig thuiskomen van het werk. Vastbesloten om zijn werknemers zich anders te laten voelen zet Brunello Cucinelli zwaar in op sfeer, kwaliteit en sociale bewogenheid. Zo werd het schilderrijke Solomeo tot hoofdkwartier gebombardeerd en geeft de man maar liefst 20% van zijn winsten aan liefdadigheid. Bovendien verdienen de werknemers van Brunello Cucinelli zomaar even 20% meer dan het sectorgemiddelde.

Brunello Cucinelli in huis halen

Waar in de beginjaren van het merk de focus quasi uitsluitend lag op kasjmir is dat vandaag de dag wel even anders. Zo worden ook wol, zijde, mohair, alcapa en nog veel meer geïncorporeerd in de designs van het bedrijf. Naast truien vind je bij het Italiaanse merk ook schoenen, broeken en jassen terug. Benieuwd naar de elegante collectie en luxueuze stijl van dit icoon van de mode? Dan vind je bij Pauw.com exact wat je nodig hebt om stijlvol voor de dag te komen.