De oorsprong van Woolrich

woolrich jas

De geschiedenis van het merk Woolrich gaat terug naar het jaar 1830 toen de Engelse John Rich het merk in Pennsylvania stichtte. Vanaf de oprichting van het merk wordt al buitenkleding ontworpen. In de beginjaren produceerde men kleding voor arbeiders zoals boeren en houthakkers die in koude weersomstandigheden toch warm moesten blijven. Behalve door arbeiders in de streek werd de kleding ook gedragen door constructiewerkers in Alaska die moesten werken onder extreem barre omstandigheden. Vandaag de dag richt Woolrich zich nog steeds voornamelijk op de productie van jassen en parka’s en blijft zo trouw aan zijn oorsprong.

De kenmerken van Woolrich

Woolrich maakt gebruik van een samenstelling van natuurlijke en kunstmatige vezels van hoge kwaliteit wat de kleding erg warm maakt. Kenmerkend voor het merk zijn de comfortabele, duurzame designs die opvallend in hun eenvoud zijn. Hoewel Woolrich al 180 jaar een van de grootste producenten van sport- en buitenkleding in Amerika is blijft het merk nog steeds werken aan nieuwe en innovatieve ontwerpen en productiesamenstellingen. Op deze manier behoudt Woolrich zijn status als pionier op het gebied van jassen.

Woolrich bij Pauw.com

Pauw.com biedt zowel de vrouwelijke als de mannelijke collectie aan waarbij voor elk nieuw seizoen weer een mooie selectie uit de nieuwste collectie wordt samengesteld. Een niet meer weg te denken en steeds terugkerend item is de iconische Artic Parka. Deze is wind- en waterafstotend, heeft twee zakken op de voorzijde en een capuchon welke is gevoerd met bont. De jas heeft een donsvoering en is heerlijk warm. Verder omvat de selectie onder andere Signatuur Poncho’s van kasjmier, Bomber jasjes en de W’S Strech Parka. Dit is een drie-in-een jas welke perfect is voor zowel de herfst als het winterseizoen. Alle drie de onderdelen van deze jas zijn afzonderlijk te dragen en het item kenmerkt zich door waterafstotende stof, een capuchon en ruime zakken. Door middel van het verstelbare koord in de taille wordt een vrouwelijk silhouet gecreĆ«erd.