Loro Piana: luxueuze cashmere- en wolproducten

loro piana

Pauw.com biedt u een uitgelezen collectie Loro Piana kleding en schoenen aan. Dit Italiaans modebedrijf is gespecialiseerd in luxueuze cashmere- en wolproducten van een ongeëvenaarde kwaliteit.

Geschiedenis
De familie Loro Piana is oorspronkelijk afkomstig uit Trivero, een district in Noord-Italië dat beroemd is vanwege de textielproductie. Het bedrijft start in het begin van de 19de eeuw als handelaar in wollen stoffen. In de tweede helft van de 19e eeuw verhuist het gezin naar Valsesia en sticht het de Lanificio Fratelli Lora e Compagnia, gevolgd door Lanificio di Quarona di Zignone & C (aan het begin van de 20ste eeuw). In de jaren 1940 begint Franco Loro Piana, de vader van Pier Luigi, met de export van fijne stoffen. Zoon Pier Luigi en zijn oudere broer, Sergio, sluiten zich aan in de jaren 1970.

LVHM
Op 8 juli 2013 koopt LVMH 80% van Loro Piana voor een bedrag van 2 miljard euro, terwijl de rest van de aandelen in handen blijft van de familie. Eind 2013 sterft Sergio en schuift LVMH Antoine Arnault naar voor als de nieuwe voorzitter. Vanaf 2017 wordt het aandeel van de familie verlaagd naar 15%.

Operaties
Momenteel zijn er 132 Loro Piani winkels verspreid over Europa, Noord-Amerika en Azië. In 2012 bedraagt de omzet van het bedrijf 700 miljoen euro. De nettowinst bedraagt 20% van deze omzet. In 2016 wordt de omzet geschat op 800 miljoen euro. Het bedrijf produceert elk jaar ongeveer 5 miljoen meter stof. Die stoffen dienen niet enkel voor de eigen collecties, maar worden ook geleverd aan andere merken. De doorverkopen zijn zelfs goed voor ongeveer een kwart van de bedrijfsomzet.

Sponsoringen
Sinds 1985 sponsort Loro Piani tal van Italiaanse en internationale ruiters en wordt nauw samengewerkt met de Italiaanse Hippische Sportfederatie (FISE). In 2006 wordt zo onder andere de Around the Island Race van Hong Kong gesteund. Sinds 2008 komt ook de zeilsport op de radar en worden jaarlijks 2 superjacht regatta’s van Boat International Media en de Yacht Club Costa Smerelda gesponsord.

Uiteraard wordt ondertussen ook de wolindustrie zelf door Loro Piani ondersteund. Vanaf 2000 wordt er namelijk elk jaar een prijs uitgereikt voor de beste baal wol, een die genoeg stof oplevert voor 50 herenpakken. Meestal gaat deze prijs naar een Australische of Nieuw-Zeelandse wolkweker. Dat Loro Piani tot het uiterste gaat voor de fijnste wol wordt meermaals bewezen, bijvoorbeeld in 2008, wanneer het bedrijf een recordbedrag van 48 cent per kilo betaalt voor een baal superfijne merinowol van gemiddeld 12,5 micron. De baal wordt geproduceerd door Peter en Greg Munsie en Phil en Judy Fittler uit Uralla (New South Wales).

Loro Piani bij Pauw.com
Pauw.com biedt u een complementaire selectie van de fijnste Loro Piani producten aan, zowel voor de dames als voor de heren. U kunt steevast rekenen op jassen, broeken, pulls, schoenen en accessoires van ongeëvenaarde kwaliteit. Het beste cashmere en zijde dat de markt te bieden heeft, wordt hier verwerkt in de prachtigste designs.