Dries van Noten: elegante damesmode met een etnische twist.

dries van noten

Bij menig modeliefhebber gaat vast een belletje rinkelen wanneer er over de “Antwerp Six” gesproken wordt. Deze groep modeontwerpers uit België braken in de jaren ’80 door en wisten België op de modewereldkaart te zetten. Dries van Noten behoorde ook tot deze Antwerpse Zes en maakt vandaag de dag nog steeds klassieke damesmode met culturele accenten en een kunstzinnige twist.

Dries van Noten

De Belgische Dries van Noten is altijd al geïnteresseerd geweest in mode. Daarom was het ook niet meer dan normaal dat hij in 1986 zijn eigen modelijn begon om zijn passie en dromen waar te maken. Dries van Noten speelde uiteindelijk een grote rol in de Belgische modewereld, maar ook in de mode-industrie wereldwijd. Hij vertaalde de avant-garde mode op de catwalks naar draagbare mode voor iedere dag. Kleding is er immers om gedragen te worden, vond hij. Dries van Noten heeft inmiddels zijn eigen modeboetiek in alle modesteden over de hele wereld, waaronder New York, Parijs en Tokio. In Nederland is Dries van Noten verkrijgbaar bij Pauw.com.

Kleurrijk en elegant tegelijk

Dries Van Noten staat erom bekend kleurrijke kleding te maken die tegelijkertijd ook erg elegant is. De zijden bloesjes met etnische en kleurrijke print zijn bijvoorbeeld perfect voor naar kantoor. De kleding lijkt een bonte mix van verschillende culturen te zijn, maar vormt op een bijzondere manier toch een mooi en consistent geheel. Op Pauw.com kun je een deel van de collectie van Dries Van Noten bekijken. Deze collectie bestaat uit kleding en accessoires zoals zijden sjaals. Uiteraard kun je ook langs een van de filialen van Pauw komen om de prachtige stukken van Dries van Noten in het echt te bekijken of aan te schaffen.