Een duurzame, luxe jeans

jacob cohen broeken

In 1985 werd in de omgeving van Ventie het Italiaanse merk Jacob Cohen door Tato Bardelli opgericht. In 2003 werd hij opgevolgd door zijn zoon Nicola Bardelli waarmee het merk een geheel nieuwe en frisse start kreeg. Waar in eerste instantie de focus lag op kleding voor de werkman, richtte het bedrijf zich vervolgens op het maken van luxe jeans. Het streven van Bardelli is om handgemaakte denim van hoge kwaliteit te produceren waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Dit uit zich in het feit dat tijdens het productieproces geen gebruik van chemicali├źn wordt gemaakt. In plaats daarvan krijgt elk paar jeans een speciale wassing met Griekse puimsteen.

De uniciteit van Jacob Cohen

Elk paar Jeans is handgemaakt en wordt vervaardigd van zeer hoogwaardige denim wat afkomstig is uit het Japanse Kurabo of uit de Amerikaanse weverij Cone Mills. Dit materiaal gecombineerd met de speciale wassing maakt elk paar jeans van Jacob Cohen niet alleen uniek maar ook geschikt om lange tijd mee te gaan. Bij de jeans zit een exclusieve tracking code die de mogelijkheid biedt om uit te vinden door wie deze is gemaakt en daarnaast kan men hierdoor alle aspecten van het fabricageproces ontdekken.

Jacob Cohen bij Pauw.com

Pauw.com heeft ervoor gekozen om het iconische model Jocelyn Slim Fit Jeans en daarnaast de Jocelyn Slim Fit Trousers in de damescollectie op te nemen. Deze 5-pocket jeans zijn ontworpen in een slimfit pasvorm en hebben het bekende cavallino patch aan de achterzijde. Dit speciale label is vervaardigd in pony hair en krijgt naarmate de broek langer gedragen wordt – evenals de stof – een vintage uitstraling. Beide modellen jeans zijn gemaakt van een zachte stof met stretch en hebben een slanke pasvorm. De maatvoering van de broeken is normaal en de jeans zijn in diverse, mooie kleuren verkrijgbaar. Het verschil tussen beide Jocelyn modellen zit hem in de combinatie van de gebruikte materialen.